En gång för länge sedan såddes ett frö. Idén kom från en dold CS-betaserver, gömd i ett mörkt skrymsle i en skola i Bohuslän (den exakta platsen förblir hemlig).

Idén som spirade var att grunda en långlivad sammanslutning av mogna spelare (mentalt, inte nödvändigtvis gamla) där alla medlemmar, gäster och hangarounds skulle kunna ha kul utan fusk och taskig attityd.

Idén baserades alltså mer på en mental inställning än vänskap sedan barndomen, tävlingsanda eller geografisk plats. Tanken att ha kul tillsammans var den bindande kraften – om du var duktig eller mest inställd på att ta ett glas med vänner i en voice-chat spelade mindre roll. Ideologin utvecklades till att tävlingsinriktning, seriös träning och matchspel snarare var en nackdel – att dela ett skratt och lära känna människan bakom nicket var det primära.

Servers sattes upp och folk flockades under Gubbklubbens fana. Mer servers startades och spelen som spelades växte i antal. CS, CZ, CS:S, TF2, DOS:S, webserver och voiceservers har kommit och gått. Ännu fler spel än ovan nämnda har spelats så länge de bidrog med underhållning, och har stängts när nöjet avtagit.

Ägandeskapet till idén bakom Gubbklubben, -=GK=-:arna, skall vara en dynamisk och växlande skara människor, bekväma med varandra och dela den basala idén om att ha kul och ideologin bakom denna rörelse tog fart

Gubbklubben växte massor och med tillväxt och succé kom avundsjukan och visade sitt fula tryne. Otaliga försök att sabotera vår sammanslutning har gjorts och har hanterats. Vår verksamhet lever fortfarande med samma mentala inställning och att ha kul tillsammans är fortfarande vår starkaste drivkraft och livsideologi!

Den roliga delen av ideologin krävde snart kvalitetstid borta från mörka spelhålor där folket höll till i vardagen. Småskaliga LAN avhölls likväl som pubkvällar, grillaftnar och diverse smakprovningar. Lokala affärsrörelser såsom gamingcaféer hyrdes och blev regelbundna mötesplatser. Att ses på riktigt i en spelmiljö blev populärt och för att bättre ha kontroll över omgivningarna och aktiviteterna hittades en tillflykt i Hällesåker där vi höll våra unika LAN två gånger per år.

”Vänskapsbanden kostar inget extra utan ingår i LANet!”

Då utvecklingen krävde bättre tekniska förhållanden så flyttades LANet till Upphärads Bygdegård (Lindåsgården) där bredband och andra förutsättningar uppfyllde dom nyare tekniska kraven som LANen krävde. GK tog ett uppehåll under pandemin men nu är våra ”All Inclusive Lan” igång igen där typ allt ingår såsom mat och mycket annat och självklart får man dricka gott under LANet. Vänskapsbanden kostar inget extra utan ingår i LANet!

LANen har producerat massor av vänskaper, förhållanden och till och med giftermål. Inom våra led har vi sett och delat nära-döden-upplevelser och svåra sjukdomar och tyvärr även fått vara med om att goda vänner har lämnat oss i stor saknad och sorg. Sammanslutningen har visat sin styrka och skänkt stöd och värme i de svåra situationerna.

De första 19 åren har format oss och gjort oss starkare än någonsin. Sugen på att hänga på resan in i vår framtid?