Gubbklubbens historia:
En gång för länge sedan såddes ett frö. Idén kom från en dold CS-betaserver, gömd i ett mörkt skrymsle i en skola i Bohuslän (den exakta platsen förblir hemlig). Idén som spirade var att grunda en långlivad sammanslutning av mogna spelare (mentalt, inte nödvändigtvis gamla) där alla medlemmar, gäster och hangarounds skulle kunna ha kul utan fusk och taskig attityd.
Idén baserades alltså mer på en mental inställning än vänskap sedan barndomen, tävlingsanda eller geografisk plats. Tanken att ha kul tillsammans var den bindande kraften – om du var duktig eller mest inställd på att ta ett glas med vänner i en voice-chat spelade mindre roll. Ideologin utvecklades till att tävlingsinriktning, seriös träning och matchspel snarare var en nackdel – att dela ett skratt och lära känna människan bakom nicket var det primära.
Servers sattes upp och folk flockades under Gubbklubbens fana. Mer servers startades och spelen som spelades växte i antal. CS, CZ, CS:S, TF2, DOS:S, Webserver och voiceservers har kommit och gått. Ännu fler spel än ovan nämnda har spelats så länge de bidrog med underhållning, och har stängts när nöjet avtagit.
Idén och ideologin bakom denna rörelse tog fart – Gubbklubben växte massor och med tillväxt och succé kom avsundsjukan och visade sitt fula tryne. Otaliga försök att sabotera vår sammanslutning har gjorts och har hanterats – men även vi har haft vår beskärda del av nedtid på grund av attacker.
Ägandeskapet till idén bakom Gubbklubben, -=GK=-:arna, skall vara en dynamisk och växlande skara människor, bekväma med varandra och dela den basala idén. Eftersom det var klart redan från start att Gubbklubben skulle överleva engagemanget av de flesta individer sattes en komplex och lång process i sjön för att säkerställa tillväxt och att en skara människor av rätta virket skulle vara redo att kliva in och ersätta sådana som ville kliva av för evigt eller ta en paus på nåt år.
Den roliga delen av ideologin krävde snart kvalitetstid borta från mörka spelhålor där folket höll till i vardagen. Småskaliga LAN avhölls likväl som pubkvällar, grillaftnar och diverse smakprovningar. Lokala affärsrörelser såsom gamingcaféer hyrdes och blev regelbundna mötesplatser. Att ses på riktigt i en spelmiljö blev populärt och för att bättre ha kontroll över omgivningarna och aktiviteterna hittades en tillflykt i Hällesåker där vi hållit LAN två gånger per år så länge att vi börjar förvandlas till bonnläppar.
LANen har producerat massor av vänskaper, förhållanden och till och med giftemål. Inom våra led har vi sett och delat nära-döden-upplevelser och svåra sjukdomar. Sammanslutningen har visat sin styrka och skänkt stöd och värme i de svåra situationerna.
De första tio åren har format oss och gjort oss starkare än någonsin. Sugen på att hända på resan in i vår framtid?